Monday 24th June 2024
Durbar Marg, Kathmandu

Har du travlt med at bygge din have eller kunne den bruge en opdatering? Overvej en hækplanter i stedet for et plankeværk eller væg! Efteråret er et rigtig godt tidspunkt at plante en hæk på. En række fordele ved en hæk i træk.

En hæk giver privatliv

Med en hæk, der også bevarer bladene om vinteren, har du privatliv året rundt. Bladhække er for eksempel laurbærkirsebær, liguster, bøgehæk – som holder det visne blad -, mispel, kristtorn, olivenpil og Taxus.

En hæk er godt for biodiversiteten

Ved at plante en hæk bidrager du til biodiversiteten; du giver plads til fugle og andre væsner. Fugle kan rede i hække, gemme sig og lede efter føde. Med flere fugle i haven forebygger du også diverse haveskadedyr. For eksempel kan fugle godt lide en havesnegl.

En hæk har en kølende effekt

Ved kraftig regn vil hække hjælpe med at dræne vandet. Jorden under hækken er åben; ved brolægning kan vandet ikke løbe ordentligt af. Derudover vil hække også absorbere vand og fordampe det om sommeren gennem bladene, hvilket virker kølende.

En hæk er godt for boligmiljøet

Hække hjælper med at absorbere CO2 og frigive ilt. Derudover distraherer susen fra blade opmærksomheden fra mindre behagelige omgivende lyde. Kort sagt: en hæk har mange fordele!

Bestem højden og bredden af ​​en hæk

Hække med store blade har brug for mere plads end hække med fine blade. En blank mispel er meget sværere at holde lav og smal end for eksempel en liguster eller taks. Men du kan stort set selv bestemme højden og bredden ved at beskære. Du beskærer de fleste hække to gange om året; en gang om foråret omkring april, maj og en gang i slutningen af ​​sommeren i september. Du kan også beskære én gang – hækken bliver så mindre stram – omkring slutningen af ​​juni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top